Gek op Holland

Hilversum

Direct contact? 0314-741741

Nederland, ooooh Nederland!
 
Hou je van Holland? Met zijn eigen gewoontes en cultuur. En denk je alle weetjes en feitjes te kennen van Holland? Doe dan de Gek op Holland quiz als teamuitje! De gezelligste ‘ons kent ons’ quiz van Nederland is ook als dinervariant te spelen. Ga de strijd aan met je vrienden of collega’s en leer je eigenheimers kennen! Een supergezellig quizdiner, aan tafel geserveerd. Eet smakelijk! 
 
Bij ontvangst krijgt iedereen een welkomstdrankje. Dan worden de teams samengesteld, zodat je weet met wie je de strijd aangaat. Elke teamlid krijgt een eigen kleur petje uit onze nationale driekleur: rood, wit of blauw. Dan wordt de eerste meezinger al gestart: ik hou van Holland!
De quiz bestaat uit een aantal vragenrondes, schattingsrondes en een Hollandse spelling- en een muziekronde. Hou je van Holland, dan kunnen jij en je team dat nu gaan waarmaken!
 
Vooraf, tijdens of na afloop van de quiz kunt u genieten van een heerlijk diner. De quizavond kan op iedere willekeurige locatie in Nederland, België en Duitsland gespeeld worden. Dit spel kan ook in het Engels gespeeld worden!

Event eigenschappen

  • Vanaf 12 personen
  • Kleinere groepen mogelijk op aanvraag
  • Ongeveer 3 uur
  • Vanaf € 49,95 incl. BTW per persoon
  • In 1 plaatsen mogelijk Bekijk locaties
Direct een offerte aanvragen!
Gek op Holland
Hilversum

Hilversum

Hilversum is de belangrijkste plaats in de landstreek het Gooi. Hilversum huisvest veel landelijke omroepbedrijven en wordt ook wel aangeduid als de 'mediastad'.

Terwijl in 's-Graveland zich al rijke Amsterdammers vestigden in de 17e eeuw, gebeurde dat in Hilversum pas na de aansluiting op het spoorwegnet in 1874. In 1882 werd de aanleg van een stoomtram naar Laren, Naarden, Muiden en Amsterdam voltooid, die de naam de Gooise Moordenaar kreeg, vanwege een aantal dodelijke ongevallen. Deze tram liep tot 1947. De spoorweg trok onder meer de rijke families Brenninkmeijer (eigenaren van C&A), en de aan hen verwante Gockels. Een andere bekende familie in Hilversum waren de Wortelboeren. Mede door deze families kreeg Hilversum langzamerhand een overwegend katholiek signatuur. Dat leidde tot de bouw van de grote neogotische Sint-Vituskerk voor 1800 mensen, ontworpen door P.J.H. Cuypers, in 1892. Na de komst van de spoorweg groeide Hilversum heel snel, aanvankelijk door de groei van de textielsector (weverijen en aanverwante bedrijven) en de vestiging van tapijtfabrieken (waarvan uiteindelijk de Veneta overbleef). In 1918 startte de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek en daarna begonnen ook de experimentele radio-uitzendingen. Daarop volgde de vestiging van omroepen van alle gezindten, na de Tweede Wereldoorlog gevolgd door de televisie. Sinds het verdwijnen van de grotere industrie is de mediasector de grootste werkgever van Hilversum.


Offerte aanvragen

personen

Waar is 'Gek op Holland ' in Hilversum mogelijk?